Over Ons

Stichting Dutch Assistance Dogs (D.A.D.) is sinds 28 augustus 2017 officieel een stichting die cliënten met eetstoornisproblematiek, autismespectrum problematiek en/of (complexe) posttraumatische stress problematiek, door middel van teamtrainingen helpt bij het opleiden van hun eigen assistentiehond. De stichting is opgericht door mensen met ervaring in de hulpverlening en assistentiehondenbranche, en met een groot hart voor de doelgroep en honden.

We willen onze doelgroep helpen aan een betere toekomst, door hen met een eigen hond aan hun zijde, de kracht en hulp te bieden die nodig is om zich staande te houden in de maatschappij en om behandelingen aan te gaan. Ook willen we de zelfredzaamheid van cliënten vergroten en hen de mogelijk geven om zelfstandig met hun hond weer deel te nemen aan sociale en maatschappelijke activiteiten.  

Om dit te bereiken bieden we maatwerk aan. We zorgen voor een juiste match tussen cliënt en hond en ondersteunen de cliënt bij het opleiden van hun assistentiehond, door middel van training, counseling en coaching.

Wanneer cliënten zich bij ons melden hebben zij nog geen hond, zodat Stichting Dutch Assistance Dogs hen vanaf het eerste moment kan begeleiden.