29 december 2017

Stichting Dutch Assistance Dogs is een jonge organisatie, die zich richt op de opleiding en certificering van assistentiehonden voor jongvolwassenen (16+) met een eetstoornis, posttraumatische stress stoornis en/of autisme. We trainen onze honden door middel van teamtraining, dat wil zeggen dat de hond bij voorkeur direct vanuit het nest geplaatst wordt bij de cliënt.

De cliënt is zelf, samen met de trainer/coach van Dutch Assistance Dogs, verantwoordelijk voor de opleiding van de hond tot eigen hulphond. We hebben op dit moment ruimte, hoewel beperkt,  voor nieuwe cliënten in de volgende regio’s:

  • Regio Dordrecht, Rotterdam
  • Regio Den Haag
  • Regio Enschede, Apeldoorn
  • Regio Amsterdam, Utrecht

We zoeken bij voorkeur cliënten die nog geen eigen hond hebben, zodat we vanaf het eerste moment kunnen begeleiden.

 

12 november 2017 Tags: , ,

Spiegeltje, spiegeltje…

Naast het leren van allerlei vaardigheden, bestaat de training van Bodhi uit opvoeding. Bij een hulphond verloopt dat nét anders dan bij een ‘gewone’ huishond. Omdat dat best lastig kan zijn, zeker in die heerlijke puberteit, ben ik extra blij met de trainers van D.A.D. waaraan ik ook kan vragen hoe ik dat moet uitleggen aan mijn omgeving! Waarom ben ik bijvoorbeeld niet gewoon consequent heel streng als Bodhi loopt te klieren? Lees meer

05 november 2017 Tags: , , , , , ,

Het vrouwtje van Juno heeft autisme. Maar hoe is autisme nu eigenlijk voor haar, zij legt het uit. Dankje voor deze heldere uitleg!

Door dat ik autisme heb, begrijp ik dingen regelmatig anders dan de ander ze bedoelt. Maar vaak snappen andere mensen mij ook niet. Dat is iets waar ik regelmatig heel verdrietig van word. Met mijn hulphond Juno heb ik eigenlijk nooit last van communicatieproblemen. Hij heeft geen dubbele agenda, doet wat hij “zegt”. En soms doet hij ook gewoon niet wat ik vraag, maar dat is wel lekker duidelijk zonder smoesjes. Lees meer