Missie

De tekst in de linkerzijde, komt uit de oprichtingsakte van Stichting Dutch Assistance Dogs. Wij willen het mogelijk maken dat mensen met een (hardnekkige) eetstoornis, (complexe) post-traumatische stressstoornis, autisme spectrum stoornis – met of zonder comorbiditeit – een assistentiehond kunnen opleiden voor zichzelf. We willen het voor zoveel mogelijk cliënten mogelijk maken dat zij wél stappen naar herstel kunnen zetten door de komst van een assistentiehond.

Hieronder een stukje uit de aanmeldingsmail van een Mieke (22)*. Mieke lijdt vanaf haar 12e aan een eetstoornis met periodes van boulimia en periodes van anorexia. Deze eetstoornis komt voort uit een posttraumatische-stressstoornis.

“Eigenlijk durf ik niet meer te dromen van een toekomst, na al die jaren van vechten voor een toekomst. Voor mij voelt de hele wereld zwart en wil mij niet. Het eten is moeilijk. Het voelen is moeilijk. Ik voel me eenzaam en alleen. En om eerlijk te zijn, ik heb geen motivatie om door te gaan. Via Facebook kwam ik in contact met iemand die een assistentiehond van jullie heeft, en dat is voor mij de laatste strohalm. Ik wil wel herstellen, maar weet niet hoe, vandaar dat ik jullie een mail stuur.”

Inmiddels is de hond een half jaar geleden bij Mieke geplaatst. Ze durft weer te hopen, hopen op dat het wel kan. Boodschappen doen is een minder grote strijd en ze heeft een doel in haar leven, namelijk haar lieve kleine held verzorgen.

*Naam is om privacyredenen gefingeerd.

 

Toegankelijk voor iedereen

Het opleiden van een hulphond kost geld. De cliënten zijn door hun problematiek niet in staat om deel te nemen in de maatschappij: sommigen van hen kunnen moeilijk een opleiding volgen of werken en vaak zijn zij afhankelijk van een uitkering. De opleiding van een assistentiehond voor psychische problematiek wordt veelal nog niet (volledig) bekostigd.

Stichting Dutch Assistance Dogs streeft er naar om zoveel mogelijk mensen te voorzien van een hulphond, ook aan hen met een krappe beurs. We streven hiernaar door de tarieven zo laag mogelijk te houden, ten opzichte van onze collega hulphondenscholen. We kunnen daarom alle financiële hulp goed gebruiken, kijk hier voor de mogelijkheden om ons financieel te ondersteunen.